Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/08/2004
Data da última atualização:  10/08/2004
Autoria:  PÉREZ, P.; MAINO, M.; TOMIC, G.; MARDONES, E.; POKNIAK, J.
Afiliação:  pperez@uchile.cl.
Título:  Carcass characteristics and meat quality of Suffolk Down suckling lambs.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 44, n. 3, p. 233-240, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The object of fuis project was to study the carcass characteristics and meat quality of Suffolk Down suckling lambs as weIl as the effects of slaughter weight and sex on these characteristics. Thirty lambs were divided into groups by live weight at slaughter (light or heavy averaging 10.6 or 14.9 kg, respectively) and by sex. Live weight varied from 8.73 to 14.90 kg, hot carcass weight from 4.57 to 8.05 kg, commercial dressing percentage from 51.12 to 54.1%, empty body weight from 53.23 to 57.45%, ribeye muscle area from 8.69 to 12.70 cm2, and back fat depth from 0.97 to 2.19 mm. The highest retail yields were for shoulder and leg cuts. The anatomical composition of the shoulder was 54.68, 22.98, 17.49, 2.31 and 2.53% for muscle, bone, fat, residue, and shrink los ses, respectively, while the percentages for the leg were 55.97, 23.78, 16.62, 1.93 and 1.70%, respectively. The average chemical composition (%) of the fresh meat was: moi sture 62.19, protein 18.30, ether extract 17.96, and ash 1.11. The moisture, protein, and ether extract contents varied according to live weight (p < 0.05). A sensory evaluation performed on fillet samples (Psoas major, Psoas minor, lliacus, and Quadratus lumborum) revealed only one significant difference among groups, a difference in aroma according to live weight (p<: 0.05). However, a physical analysis of loin sarnples (Longissimus dorsi) showed that water holding capacity and tenderness tended to increase with weight as weIl. Also, as weight... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácido gorduroso; Análise sensorial; Característica; Qualidade da carne.
Thesagro:  Ácido Graxo; Carcaça; Cordeiro; Ovino.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC17059 - 1ADCAP - --v.44,p.233
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  10/02/2014
Data da última atualização:  10/02/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, R. F.; AZAMBUJA, R. C. de C.; RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. de M.; LUZ, G. B.; REIMANN, F. A.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F.
Afiliação:  RODRIGO FAGUNDES COSTA, MESTRANDO UFPEL; RODRIGO CARNEIRO DE CAMPOS AZAMBUJA, DOUTORANDO UFPEL; PEDRO FARACO RODRIGUES, SENAR-RS; LEONARDO DE MELO MENEZES, DOUTORANDO UFPEL; GABRIELA BUENO LUZ, GRADUANDA UFPEL; FERNANDO ANTONIO REIMANN, GRADUANDO UNIJUÍ; ISABELLA DIAS BARBOSA SILVEIRA, UFPEL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL.
Título:  Concentrações séricas de beta-hidróxibutirato no pós-parto recente de vacas de corte de diferentes genótipos criadas no Sul do Brasil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO INTERINSTITUCIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 18.; MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16,; MOSTRA DE EXTENSÃO, 11., 2013, Cruz Alta. Ciência, conhecimento e sociedade de risco: anais. Cruz Alta: Unicruz, 2013.
Idioma:  Português
Thesagro:  Gado de corte.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/96870/1/Cardoso-hidroxibutirato.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL13108 - 1UPCAA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional